Facebook Contact

Groei van toen tot nu

In 1995 besloot Ton Zuidema een nieuwe stap in de agrarische sector te zetten en richtte hij Total Systems op. Met zijn jarenlange, uitgebreide ervaring in de machinebouw in deze sector wist hij binnen enkele jaren in zijn eentje een flink klantenbestand op te bouwen. Door deze groei werden al snel servicemonteurs aangesteld en was er tevens grote behoefte aan extra ondersteuning in de verkoop, planning en aansturing. Met de groei van het aantal orders, groeide ook het personeelsbestand en trad zoon Nick Zuidema toe tot de directie van het bedrijf. In 1999 groeide Total Systems uit haar jasje en verhuisde zij naar de Nijverheidsweg in Middenmeer. 

Met de aankoop van het huidige pand aan de Industrieweg en de grond er omheen in 2003 kon er tevens worden gestart met de bouw van een nieuwe fabriekshal. In 2007 trad Ron Kramer tot de directie toe en in 2008 werd op nieuw aangekochte grond de grote bedrijfshal gebouwd, waar nu de voorraad en afmontage in huizen. 

Samen met Nick Zuidema nam Ron Kramer in 2011 het bedrijf over. Tenslotte werd in 2012 het huidige kantoor gebouwd en was de cirkel rond. Total Systems staat als een huis.

Iedereen betrokken

Inmiddels werken er zo'n 45 gepassioneerde mensen bij Total Systems. Er heerst een gemeenschappelijke mentaliteit: passie, lef en verantwoordelijkheidsgevoel. Iedere medewerker is betrokken bij het orderproces. Van het eerste contact met de klant door de verkoper buitendienst, het ontwerpen van 3D-tekeningen op de uitstekend geoutilleerde tekenkamer, het verzamelen, inkopen en bewerken  van de benodigde materialen tot het uiteindelijke monteren van de machines. 

Tijdens het gehele orderproces wordt nauw contact onderhouden met de opdrachtgever. Total Systems wil zo laagdrempelig mogelijk zijn voor haar klanten. Daarom wordt elke klant nauw betrokken bij het productieproces; korte lijnen zorgen voor het beste resultaat.

Total Systems realiseert zich terdege dat storingen funest kunnen zijn voor de productie van de klant. Daarom heeft zij meerdere service units die in heel Nederland assistentie kunnen verlenen. Ook 's avonds zijn deze units oproepbaar. Eventuele storingen worden gegarandeerd snel opgelost, zodat de klant geen productieverlies hoeft te lijden.
Total Systems ontzorgt en levert totaaloplossingen, ook nadat de order is geleverd.

Onze service valt of staat met de mentaliteit van onze mensen. Wij denken allemaal out of the box.